F.A.Q

Most frequent questions and answers

HOMETREATMENTS

Iedere kit is voor eenmalig gebruik. Mocht je iets van het serum/crème overhouden dan kun je deze in de daaropvolgende twee dagen inzetten. De werkzame stoffen van de producten vervliegt na twee dagen waarna de kracht van de stoffen niet meer optimaal is. Je kan de kit vergelijken met een volledige behandeling die jij thuis kan uitvoeren. De treatment bestaan uit 5 of 6 stappen – afhankelijk van de kit die jij hebt.

Je kan vrijwel alle kits met elkaar combineren. Let op! Je mag maximaal 2 kits per week inzetten met een tussenpauze van 4 dagen.

We adviseren een tussenpauze van minimaal 4 dagen tot maximaal 1 week.

Dit is afhankelijk van de behandeling die je hebt gehad – neem daarom altijd voor de zekerheid contact op met jouw behandelaar. Over het algemeen kun je een kit al inzetten na 1 week na jouw behandeling in de kliniek.

Je kan de kit het best ’s avonds inzetten omdat je huid zich gedurende de nacht herstelt. Tevens word je ’s nachts niet blootgesteld aan UV-straling waardoor je dus geen risico’s neemt na een peeling.

De kits zijn niet leeftijdsgebonden. Wel adviseren we bij gebruik onder 15 jaar dit strikt onder begeleiding van een professional te doen.

Met uitzondering van de Repair Kit kunnen alle kits veilig ingezet worden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. We adviseren de Repair Kit niet in te zetten omdat deze een hoge dosis Vitamine A bevat wat afgeraden wordt tijdens de zwangerschap.

Je kan maximaal twee kuren achter elkaar inzetten – afhankelijk van de ernst van jouw huidsituatie. Na je kuur neem je een rustpauze van twee weken alvorens je met de onderhoud start.

We adviseren je eens in de 2 weken, 1 keer een kit in te zetten ter onderhoud. 

We adviseren altijd gebruik te maken van paramedische thuisproducten voor je dagelijkse routine. Dit zijn producten met een hogere dosis werkstoffen die tot in de diepere huidlagen werken en dus beter resultaat boeken.

De kits zijn ook zeker te gebruiken voor mannen.

De zichtbaarheid van het resultaat is afhankelijk van jouw huidconditie. Uit ons testpanel is gebleken dat mensen met minder heftige huidproblemen (doffe huid, geen glow) al na een kit resultaat zien bij de complexere huiden (acne, rosacea, extreme droogte) pas na 3 kits resultaat beginnen te zien. 

Er is niets op tegen het gebruik van de kits i.c.m. medicatie. Wel adviseren we om zeer voorzichtig gebruik te maken wanneer je Roaccutane (isotretinoïne) slikt. Neem bij twijfel altijd eerst contact op met een professional.

De kits zijn geen vervanging voor de behandelingen in de kliniek. Dit is onmogelijk omdat de percentages werkstoffen die we in de kliniek en thuis mogen gebruiken wettelijk zijn vastgesteld. De kits bevatten wel de hoogste percentages die je wettelijk thuis kan gebruiken en dienen dus als enorm goede ondersteuner voor de behandelingen in de kliniek. Indien je geen ernstig huidprobleem hebt kunnen de kits zeker voldoende zijn om jouw huidprobleem te verhelpen.

ESSENTIALS

De starterskit helpt je om de behandeling goed uit te kunnen voeren. Door het gebruik van deze elementen ga je verspilling van je product tegen en kun je ook hygiënisch te werk gaan. We adviseren je wel om minimaal gebruik te maken van de reinigingssponsjes.

De cotton swabs zijn voor eenmalig gebruik.

Het is het makkelijkst om twee setjes aan sponsjes te hebben zodat je hierin kan afwisselen. De sponsjes dienen om de dag gewassen te worden – het liefst in een warm badje met natuurlijk wasmiddel (bijvoorbeeld Biotex). Je kan de sponsjes ook in de wasmachine wassen bij je normale was op 40 graden. Bij handwas blijft de kwaliteit wel het best.

ALGEMEEN

De producten zijn niet getest op dieren en zijn 100% cruelty free.

De producten van D-SKIN bevatten slechts 100% natuurlijk parfum dat bedoeld is om bepaalde werkstoffen te kunnen mengen. In de (cosmetisch/) medische wereld is het gebruikelijk om dit te doen. Je kan van de hoeveelheid parfum in onze producten dan ook geen allergische reactie krijgen.